Tiesittekö, että kaiken onnen tavoittelun looginen päätepiste on hulluus? En minäkään, mutta luettuani Timo Airaksisen uutta kirjaa olen vakuuttunut siitä. Onko aikuisuuden hinta ainaiset velvollisuudet, huolet, realiteetit, pakot, vastuut ja elämisen loputon tylsyys? Airaksisen mukaan hulluuden houkutus on pakoa sietämättömäksi käyvästä normaaliudesta, sen vastuusta, velvollisuudesta, järkevyydestä ja ahkeruudesta. Ja uskon siis Airaksista (ja miksen uskoisi). Minusta tulee hullu! Hemmetin Sarasvuo, joka uskotteli nuoreen mieleeni, että elämälle pitää asettaa tavoitteet.
 
Kävin perjantaina hierojalla. Jännä tyyppi, joka ei tyytynyt vain hieromaan. Ensimmäiset kymmenen minuuttia tivasi lomakkeensa kanssa, mitä vaivoja minulla on. Ja kun en mitään muuta enää keksinyt, kerroin että odotin lihaksikasta, komeaa nuorta miestä, aromaöljyjä, kynttilänvaloa ja tunnelmamusiikkia. Sen jälkeen hän ei kysynyt sairauksista tai ongelmista enää mitään. Hieroi tosin 15 minuuttia kauemmin kuin mistä maksoin, antoi yritysvinkkejä maahantuontifirman käynnistämiseen, käyntikorttinsa, karkkia, vettä ja lupasi olla tavoitettavissa myös iltaisin ja lauantaisin. Hauska tyyppi! Nauroin vielä kotonakin niille jutuille.
 
Kosmetologi ei sitten ollutkaan hauska tyyppi. En kertakaikkiaan kestä tuntia sitä viserrysmusiikkia. Lisäksi en ole ollenkaan varma puhdistuiko iho. Hän raapi ensin sillä partakoneen oloisella vehkeellä ihoa tovin ja sitten puristeli naamani punaiseksi, levitteli erilaisia rasvoja, eikä puhunut mitään. Jotenkin tuli vain hammaslääkärin istunnot mieleen ja maksukin oli samaa luokkaa.
 
Ollaan muuttamassa maalle ja aletaan maanviljelijöiksi. Marjoja, omenapuita, spelttiä, ohraa, kauraa, perunoita, porkkanoita, nauriita, punajuuria ja kaikkea, mikä ikinä maassa suostuu kasvamaan. Kiva hirsihuvila ainoaan pohjanmaan mäkeen, jossa on oma torni työjutuille. Siellä voi katsella kun aurinko laskeutuu harmaan ladon taa ja terassilla voi ottaa kuumana kesäpäivänä aurinkoa. Kehä kolmonen on jossain kaukana ja herätyskello ei soi koskaan puoli seitsemältä muistuttamaan, että kohta pitäisi olla jossain muualla.