Sunnuntai sujui keittiötä putsatessa. Kukaan ei kertonut, mikä työ ja sotku muutamasta litrasta marjoja voi tulla. Sitten joutuu vielä desinfioimaan kaljapullot ja repimään niistä etiketit, mutta nyt on jääkaapissa 5 kaljapullollista ihan omatekoista mehua, jotka täyttää hiilihydraattitietoisen dieetin kriteerit!

Olet Tiina oikeassa, että ei mielenrauhaan välttämättä tarvita kummallisia asentoja. Ehkä siihen ei tarvita edes tätä jatkuvaa hosumista sinne ja tänne. Mutta mutta...Olen lukenut viimeiset 20 vuotta satoja elämäntapaoppaita ja uskonut niistä kaikkia.

Nyt yritän karistaa kymmentä vuotta iästäni. Kävin sunnuntaina lastaamassa jääkaapin erilaisilla neitsytöljyillä, pellavansiemenillä, rahkalla, euroshopper-ananaksilla, porkkanoilla, tomaateilla, kurkulla ja kaupan päälle vielä mikropuurohiutaleita ja Kromi-tabletteja. Maanantai aamuna oli olo kuin apteekissa. Rautaa, Multi-Tabsia, Kromia, kalaöljyä, pellavansiemenöljyä, magnesiumia ja pellavarouhetta -eikä noilla nälkä lähtenyt. Keitin elämäni ensimmäistä kertaa mikropuuroa. En ostanut tavallista, kun en millään jaksa aamuisin pestä kattilaa. No mikro heitti lähes kaikki puurot seinille ja sain putsata sitten sitä. Siihen viimeiseen kahteen senttiin sekoitin pellavansiemenet ja kiljuin sokeria apuun...Töissä välttelin unelmatortut ja marjapiirakat. Juovatkohan kaikki ankeat tyypit vain vihreää teetä?

Kymmeniä vuosia karistanut kirjan täti keikistelee kuvissa alushousuisillaan. Voiko joku vetää c-vitamiinia oikeasti 1000mg päivässä? Hän kuulemma pari kertaa vuodessa kokeilee sukujuhlissa leivonnaisten syöntiä. Muita paheita hänellä ei ollut. Tytär oli kerran syönyt makkaran. Voiko todella tällaisesta sokeriaddiktoituneesta pitsansyöjästä tulla yhdessä yössä  täydellinen nainen?

Kävin kesän viimeistä kertaa rannalla ja söin elämäni ensimmäisen rantaporkkanan. Rantaporkkanalla tarkoitetaan sopivasti auringossa lämmennyttä porkkanaa, joka nautitaan hygienisesti suoraan pussista auringon viimeisten säteiden paistaessa. Ethän kesä jätä meitä vielä?

Työmatka Joensuuhun kutsuu. Epäilemättä kulttuurihistoriaa, pubeja ja iloista karjalaismeininkiä luvassa...